Ιστορία

ΑΠΟ ΤΟ 1950

Η ιστορία της Οινοποιίας Γεωργίου Λαφαζάνη ξεκινά κάπου στις αρχές της δεκαετίας το 1950 από τον Βασίλειο Λαφαζάνη και την ίδρυση του πρώτου οικογενειακού οινοποιείου στη Μαγούλα Αττικής.

Ο Γεώργιος Λαφαζάνης ανήκει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας Λαφαζάνη και με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφασίζει να συνεχίσει τη μακρά οικογενειακή παράδοση.

Η επιστημονική κατάρτιση του ιδίου και των συνεργατών του αλλά κυρίως το πάθος και η αγάπη τους για αυτό που αξίζει να ονομάζεται ποιοτικό κρασί καθιέρωσε την οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη στη συνείδηση χιλιάδων οινόφιλων και στην αγορά του κρασιού γενικότερα.

Εκτιμούνται ιδιαίτερα και οινοποιούνται με φροντίδα και σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες οι λευκές ποικιλίες Μοσχοφίλερου, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Sauvignon Blanc καθώς και ερυθρές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Μετά από 70 χρόνια οινοποιητικής πορείας, ο χρόνος για την οικογένεια Γεωργίου Λαφαζάνη μετριέται με την δημιουργία κρασιών που εκφράζουν την εποχή τους και προέρχονται από τους πιο επιλεκτικούς αμπελώνες.

Η υψηλή ποιότητα, το μέγεθος της παραγωγής και η σχέση ποιότητας – τιμής επιτρέπει στα κρασιά μας να είναι ανταγωνιστικά σε όλες τις αγορές και προσιτά σε όσο γίνεται περισσότερους καταναλωτές.

Σήμερα η οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη έχει στόχο και όραμα, εκτός από την διαρκώς ανανεούμενη τεχνολογική υποδομή, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση και αξιοποίηση του ιδιόκτητου αμπελώνα και στην καθιέρωση των κρασιών σε ξένες χώρες.

Scroll to top [:en] [:el][:][:]